Elérhetőségek

Acsád Község Önkormányzata

9746 Acsád,
Béke u. 10
Acsád
+36-94/555-004
Nemesbődi Közös Önkormányzati Hivatal
94/354-014

Fax: +36-94/555-003
E-mail:
onkormanyzat@acsad.hu

Hírek / Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményTisztelt Lakosság! 

A pénzbeli és természetbeni szociális ellátások igénylésének és megállapításának, valamint folyósításának részletes szabályairól szóló 63/2006. (III. 27.) Korm. rendelet, továbbá a gyámhatóságokról, valamint a gyermekvédelmi és gyámügyi eljárásról szóló 149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelet alapján a szociális és gyermekvédelmi pénzbeli vagy természetbeni ellátások iránti kérelmet a szociál- és nyugdíjpolitikáért felelős miniszter által e célra rendszeresített formanyomtatványon kell benyújtani. A formanyomtatványokat a kormányzati portálon, emellett a települési önkormányzat honlapján közzé kell tenni.

A hatályos nyomtatványok módosítása vált szükségessé, melynek elsődleges oka a harmadik országbeli állampolgárok beutazására és tartózkodására vonatkozó általános szabályokról 2023. évi XC. törvény által 2024. március 1-jétől bevezetett huzamos tartózkodási jogosultság jogcím, mely a korábbi letelepedett és bevándorolt jogállás helyébe lép. A formanyomtatványokon emellett az egyes ellátásokat érintő jogszabályváltozások, valamint jogalkalmazóktól érkezett jelzések alapján kisebb pontosítások kerültek átvezetésre.

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megállapítására és a hátrányos helyzet megállapítására vonatkozó kérelem tehát megváltozott és elérhető a Letöltések - Kérelmek menüpontból vagy jelen hírhez csatoltan.

Acsád Község ÖnkormányzataCsatolt fájl(ok):« Vissza az előző oldalra!

Acsád Község Önkormányzata - Magyar