Elérhetőségek

Acsád Község Önkormányzata

9746 Acsád,
Béke u. 10
Acsád
+36-94/555-004
Nemesbődi Közös Önkormányzati Hivatal
94/354-014

Fax: +36-94/555-003
E-mail:
onkormanyzat@acsad.hu

Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Szeretettel és tisztelettel köszöntöm Önt Acsád község valamennyi lakója nevében. Örömmel vesszük, hogy érdeklődik községünk iránt. Remélem minden olyan információt megtalál honlapunkon, melyre szüksége van.A település Vas megye északi részén, Szombathelytől 15, Sárvártól és Kőszegtől egyaránt 20 km-re, Csepregtől és Bük-fürdtől 10 km-re fekszik. Noha fűutak nem érintik, megközelíthetősége mégsem rossz, hiszen a községből négy irányba vezetnek utak, sőt saját vasútállomással is rendelkezünk.

Fő turisztikai vonzerőink a Szegedy család kastélya, mely a 18. században épült, 1824-ben átalakították, ma pedig a Vas Megyei Önkormányzat Időskorúak Szociális Otthonaként működik; a kastélyparkhoz kapcsolódó 200 éves múltra visszatekintő híres paltánsor, valamint Magyarország legidősebb páfrányfenyője, melyet 1808-ban ültettek, a középkori eredetű, de barokk stílusban átépített római katolikus templom, amely alatt található a Szegedy család kriptája, valamint az I. világháború áldozatainak tiszteletére emelt Szent György - lovas szobor.

A falu jelenkori életét erősen befolyásolja, hogy a falu népessége - hasonlóan a többi kistelepüléshez - az elvándorlás következtében erősen elöregedett. Ezt a folyamatot szeretnénk megállítani, a visszájára fordítani.

A képviselőtestület és a magam nevében köszönöm, hogy időt szakított ránk. Bízunk abban, hogy folyamatosan megújuló, aktualitásokkal bővülő honlapunkon lévő információk felkeltették érdeklődését községünk iránt, és kedvet kap ahhoz, hogy felkeressen minket, megismerje lakóhelyünket, és mindent, amire büszkék vagyunk.

Kranczné dr. Kovács Bernadett  
polgármester  

Acsád Község Önkormányzata - Magyar