Elérhetőségek

Acsád Község Önkormányzata

9746 Acsád,
Béke u. 10
Acsád
+36-94/555-004
Nemesbődi Közös Önkormányzati Hivatal
94/354-014

Fax: +36-94/555-003
E-mail:
onkormanyzat@acsad.hu

Pályázatok / Óvodafelújítás / Projekt rövid leírása

Projekt rövid leírásaProjekt rövid leírása

A projekt legfőbb célja egy korszerűn felújított, akadálymentes és energiatakarékos intézményi környezet kialakítása. Kiemelt cél: korszerű és egészséges nevelési feltételek megteremtése, valamint az óvoda komplex energetikai korszerűsítése napkollektoros rendszerrel. A fejlesztéssel a fenntartható fejlődés szempontjait szem előtt tartva csökkennek az energetikai kiadások. A jelenlegi G energiaosztályból a fejlesztést követően C energiaosztályba kerül az épület.

A felújításoknaka - főként a hőszigetelésnek és napkollektoroknak - köszönhetően az óvoda fenntartása energiatakarékosabb, ezáltal költséghatékonyabb lesz, jelentős pénzt megtakarítva ezzel. A napkollektorok alkalmazásával éves szinten 34,93 GJ-al nő a megújuló energia felhasználás, és 3,59 tonnával csökken a CO2 kibocsátás.

Az óvodai infrastruktúra fejlesztésének keretein belül megtörténik az óvoda fejlesztése, komplex energetikai korszerűsítése, és megvalósul az akadálymentesítés; így javul a közoktatási szolgáltatások elérhetőségének biztosítása és szolgáltatási minőségének javítása. 

A fejlesztés eredményeképpen az óvodában olyan nevelési módszerek alkalmazására nyílik lehetőség, amelyek megfelelnek a 21. századi óvodai technikai és nevelés-módszertani követelményeinek. Ennek segítségével a gyermekek nemcsak jobb környezetben tölthetik óvodai éveiket, de új módszereket vonhatnak be az óvodapedagógusok a nevelési folyamatba.

A projekt célcsoportját elsősorban az óvoda 7 alkalmazottja, az ide járó 32 gyermek, illetve az érintett szülők jelentik. A tágabb értelemben vett célcsoportba a három település (Acsád, Meszlen és Vasszilvágy) teljes lakossága beleértendő.

Tervezett munkálatok:

A pályázat az Acsádi Mézeskalács Óvoda komplex energetikai korszerűsítését, biztonságosabbá tételét, akadálymentesítését és eszközbeszerzését célozza meg. Tevékenységek részletesen:

- belső burkolatok felújítása és cseréje

- belső festés és villamos szerelvények cseréje

- akadálymentes wc kialakítása

- homlokzati- és padlásfödém hőszigetelés

- tető héjalás csere

- előlépcső és rámpa

- HMV ellátás biztosítása, kazánnal és napkollektorral:

Használati melegvíz ellátásnál a megúluló energia felhasználása a cél. A napsütés éves ingadozása miatt csak az éves szükséglet 50%-a oldható meg így, mivel a nyáron keletkező melegvízet nincs mód másutt felhasználni. A kiegészítő hőmennyiséget a gázkazán biztosítja, puffer tartályok közbeiktatásával.

- kazáncsere és szerelt égéstermék elvezető készítése.

- konyhai felújítás és csaptelepek cseréje

- játszótéri eszközök és játékok beszerzése: 1 db Piramis mászóka, 1 db Kombinó mászóka, 1 db Fészekhinta kosárral, 1 db Kétüléses mérleghinta, 1 db Csúszda standard állvánnyal, 1 db 200x200-s homokozó árnyékolóval, 3 db bicikli, 3 db roller, 3 db kis chopper.

A fejlesztés célja, hogy az épület komplex felújításával minden alrendszerében méltóképp szolgálja a használók igényeit.


« Vissza az előző oldalra!

Acsád Község Önkormányzata - Magyar